Odpověď zní Sous-Vide. Ještě jste o této metodě neslyšeli? Pojďme to společně napravit. Jejím základním principem je vaření probíhající při vakuu ve vodní lázni po dlouhý čas a o stabilně nízké teplotě. Takto se potraviny tzv. „pošírují“. Dochází k zachování veškerých živin a nemusíte se obávat ani jejich vysušení. Jen si představte maso tak křehoučké, že se na jazyku přímo rozpadá a jeho šťavnatá chuť se rozlívá celým tělem až ke konečkům prstů…
Dopřejte si maximum chuti i vitamínů v každé porci
Chcete své tělo rozmazlovat zdravou krmí nabitou kvantem vitamínů, minerálů a prospěšných látek. Ale jazyk se zuby nehty brání a křičí po lákavě svůdných jídlech s umělým aroma a oči lační po šťavnatých potravinách plných barviv? Sous-Vide vaření je pro vás perfektním řešením. Díky němu docílíte maximálního zachování původních předností potravin a zároveň chutného a výborně stravitelného výsledku. Všechny vaše smysly si budou chrochtat blahem!
Spěchejte pomalu a chutně
Pomalé vaření ve vakuu je snadné a zároveň i komfortní. Stačí vložit očištěnou potravinu do varných sáčků, zatavit a ponořit do speciální nádoby pro varnou lázeň, nebo spolu s přístrojem Sous-Vide umístit do klasického hrnce. Samotné vaření probíhá při teplotách od 56 °C do 95 °C a trvá i několik hodin. Vy si zatím můžete jít zacvičit jógu, sledovat film, nebo uštrikovat šálu. Nemusíte nic hlídat, přístroj pracuje sám a vy přesně víte, kdy bude vše hotovo. Pojistit se případně můžete i stažením profesionální aplikace Sou-Vide Chef pro, která vás procesem povede.
Proleťte se až k nebi, požitek z pomalých vajec vás tam zaručeně dostane
Jistě už jste slyšeli o fenoménu pomalých vajec. Abyste jej pochopili, musíte však ochutnat. Nikdy před tím by vás zaručeně nenapadlo, že žloutek může být tak hustý a úžasně krémový! Riskujete ovšem, že jiný způsob přípravy vás už nikdy nedokáže uspokojit. Pomalá vejce jsou jako balzám pro vaše lačné chuťové pohárky. Sous-Vide metoda promění i obyčejné potraviny v luxusní klenoty každé kuchyně. Vyzkoušejte například „Šťouchané brambory s pyré z pečené mrkve a pomalým vejcem“, nebo další Sous-Vide recepty.
Váš oběd není Eskymo, netýrejte ho v mrazničce
Vakuové balení je mimo jiné skvělým pomocníkem v případech, kdy nemáte čas dokončit přípravu jídla. Výhody potvrzuje například firma biocatering Šafrán, kde profesionální vakuování úspěšně praktikují. Přichystané potraviny stačí snadno zatavit do vakuového sáčku a z něj potom vysát vzduch pomocí vakuového stroje. Podobné je to v případě balení do misek pomocí průmyslové baličky a odsátí vzduchu. Tímto způsobem můžete rovněž prodloužit trvanlivost libovolných potravin včetně ovoce, zeleniny pečiva a dalšího bez jakéhokoliv snížení kvality.